zaterdag 26 augustus

De Wondere Wereld van Wetenschap en Techniek

Boekenberg - 12.00-16.00 uur
Waan je tijdens het Spijkenisse Festival in de wondere wereld van wetenschap en techniek. Kijk op zaterdag 26 augustus om 13:00 en 15:00 uur in Bibliotheek de Boekenberg naar de gratis science show ‘De wonderen van beweging’. Isaac Newton heeft eeuwen geleden beweging beschreven in wetten die nu nog steeds gelden. De professor van Mad Science gaat met de kinderen door middel van spectaculaire proeven zwaartekracht, centrifugale kracht en zelfs liftkracht bestuderen. Durf je het tafellaken onder het servies te trekken? Op een Hoovercraft te “rijden”? Slingeren met water zonder nat te worden?! Naast deze show kun je kennismaken met drones, 3d printen en andere technische snufjes.

www.deboekenberg.nl

PULS

Markt, Hoofdpodium, 14.00-17.00 uur
Puls is het nieuwe platform voor muzikaal talent in de regio. (de opvolging van lokaal kabaal, noisez en texmex). Tijdens het SpijkenisseFestival zal Puls zorgen voor 3x 30min optreden. De definitieve line up zal later bekend gemaakt worden.

Puls, het kloppend hart voor muzikaal talent
Puls is hét nieuwe muziekplatform van, voor en door alle muzikanten en muziekliefhebbers uit Nissewaard!
Doel van het platform is het creëren van een omgeving waarin muzikanten en muziekliefhebbers uit Nissewaard:
> elkaar kunnen ontmoeten,
> met elkaar kunnen verbinden,
> elkaar helpen verder te ontwikkelen.
Iedereen met hart voor muziek kan aansluiten bij het platform. Of je nu al muzikant bent, of juist wil beginnen met muziek maken, graag muziek luistert of andere belangen in de muziek hebt.

Er zullen regelmatig door en voor de deelnemers diverse activiteiten georganiseerd worden om:
> het platform te promoten
> van elkaar te leren d.m.v. workshops, masterclasses, oefensessies, jamsessies etc.
> contact te leggen en met elkaar een netwerk op te bouwen d.m.v. netwerkbijeenkomsten, muziekevenementen etc.
> samenwerken d.m.v. gezamenlijk organiseren muzikale evenementen.

Ellements

Markt, Hoofdpodium, 20.00-21.30 uur
Ellements Coverband is een stevige pop/rockband die een volwaardig concert weggeeft met muziek die zichzelf al dik bewezen heeft. Met een herkenbaar eigen stijl en geluid spelen zij de beste nummers van hun muziekhelden uit de top 1000. Een optreden is voor Bianca (zang), Michel (gitaar), Niels (bas) en Sander (drums) pas geslaagd wanneer hun passie voor muziek maken en de energie die het hen geeft voelbaar is bij het publiek en wanneer jong & oud uit hun dak gaan op hits van toen & nu.
Een aantal van deze gedreven muzikanten verzorgde het voorprogramma van Golden Earing en deelde het podium met o.a. Hans Dulfer, Nick en Simon, Go Back to the Zoo en vele andere prominente artiesten. Verder zijn podia zoals Paradiso, 013, Zuidplein Theater en de Vorstin geen onbekend terrein. Of het nu gaat om een groot festival of een gezellig muziekcafe bij jou op de hoek, zij voelen zich overal thuis. Voorop staat het maken van steengoede muziek met vrienden en het plezier daarvan over te brengen naar het publiek, waarbij zij nooit concessies doen in kwaliteit van de muziek.
Een geslaagde avond is verzekerd wanneer Ellements het podium op stapt en een repertoire van “pop/rock and some funky blues on the side” serveert.
Het jury-oordeel over ons als publiekswinnnaar van de European Battle of the Coverbands:
“Ellements is een gedreven band met lef en een waanzinnig goede zangeres die strak word begeleid door zeer goede muzikanten. De interactie met het publiek maakt het optreden tot een feest. Deze band is een echte klantenbinder!”
www.ellements-of-music.nl

Orgelconcert

Dorpskerk, 12.00-13.00 uur
Gerben Mourik heeft een actieve concertpraktijk binnen en buiten Europa. Als organist was hij werkzaam in Rotterdam (1998-2000), Klundert (2000-2006), vanaf 1 juli 2006 is hij organist van de Grote- of St. Michaëlskerk te Oudewater. In april 2013 werd hem de eretitel ‘Stadsorganist’ toegekend.Gerben nam deel aan diverse improvisatieconcoursen en behaalde de 1e prijs op het Nationale orgelimprovisatieconcours te Zwolle (2003). In 2005 won hij de 1e prijs op het internationale orgelimprovisatieconcours te St. Albans (UK). In 2008 won hij het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem; De jury kende hem deze prijs unaniem toe. In juni 2015 behaalde hij het praktijkdiploma Kerkmuziek aan het Conservatorium te Utrecht. Zijn hoofdvakdocent was Mark Lippe.
www.gerbenmourik.nl

Fiepfestival

Theaterplein, 13.00-17.00 uur
Pim & Pom – Het Feestelijke Fiepboek (door De Toren van Geluid)

Op 17 december 2016 was het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Het werk van de illustratrice is nog altijd springlevend. Haar tekeningen hebben al vele generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud. Dat verdient een groots en bijzonder feest.
Het is een bijzondere dag,
99 ballonnen en 1 taart.
Een heleboel kaarsjes,
speciaal voor haar bewaard…
Dit wordt een bijzonder theaterseizoen voor Pim en Pom! De illustratrice van de twee poezenvrienden, Fiep Westendorp, zou dit jaar namelijk 100 jaar zijn geworden. 
Dat willen Pim en Pom natuurlijk vieren! Speciaal voor dit jubileumjaar spelen zij dan ook een grote én een kleine feestelijke voorstelling over jarig zijn en héél oud worden! Vol met muziek en vrolijke liedjes. En de kinderen doen natuurlijk ook gezellig mee! Maar… hoe doe je dat eigenlijk, een knalfeest geven? De twee poezen hebben er hun pootjes vol aan. Als dat maar goed uitpakt…
www.100jaarfiepwestendorp.nl
https://www.youtube.com/watch?v=fcYa3NCouuI&feature=youtu.be

DJ AJ

Markt, Hoofdpodium, pauzemuziek.
DJ AJ “bouwjaar 1967 “is al vanaf zijn pubertijd actief in de Jazz en aanverwante zwarte muziek. Het enthousiast opnemen van zelf samengestelde cassettebandjes smaakte naar meer en dat leidde uiteindelijk tot ‘live’ plaatjesdraaier, zowel op feesten als dansavonden. Zijn muzikale voorliefdes liggen bij stevige soul, funk, disco, retro-pop, tijdloze jazz, en af en toe een knipoog naar dance.   Momenteel is hij regelmatig te horen in toonaangevende horecagelegenheden in Utrecht, alsmede muziekpodia als Lantaren/Venster, de Doelen, North Sea jazz Club en TivoliVredenburg

Waylon

Markt, Hoofdpodium, 22.15-23.15 uur
Waylon is de artiestennaam van Willem Bijkerk, geboren in Apeldoorn op 20 april 1980. Op 18-jarige leeftijd kreeg hij midden in de nacht een telefoontje van zijn grote held Waylon Jennings, die hem uitnodigde naar Nashville te komen en met hem samen te werken. Helaas overleed de Amerikaanse countryzanger in 2001 en keerde Waylon terug naar Nederland.  In 2008 nam Waylon deel aan Holland’s Got Talent op SBS6. Hij maakte tijdens zijn auditie indruk door het nummer “It’s a Man’s World” te zingen van James Brown.
Een jaar later bracht platenmatschappij Universal Music hem als eerste Nederlander onder bij het Motown Label. Zijn eerste single Wicked Way verscheen op 7 augustus 2009, een voorproefje van het bijna gelijknamige album Wicked Ways, dat later die maand verscheen.
Waylon scoorde met Wicked Way direct een alarmschijf, waarna het nummer in de top 10 van de Nederlandse Top 40 terecht kwam.
In april 2010 won Waylon zijn eertse muziekprijs, namelijk een 3FM Award in de categorie ‘Beste Nieuwkomer”. Een maand later ontving hij in het tv-programma De wereld draait door een gouden plaat voor zijn debuutalbum.
In juni was Waylon een van de winnaars van de laatste TMF Awards. In oktober 2011 lanceerde Waylon The Escapist, de eerste single van zijn tweede album After All, waarmee hij zich voegde bij de gevestigde namen. In april 2012 werd hij uitgeroepen tot beste zanger bij de 3FM Awards.
Terwijl hij werkte aan zijn derde album werd hij gevraagd voor het Eurovisie Songfestival. Hij besloot Ilse DeLange mee te vragen omdat hij met haar een album aan het opnemen was als gelegenheidsduo: The Common Linnets. Samen bereikten zij de tweede plaats voor Nederland. Van het debuutalbum samen met Waylon getiteld: “The Common Linnets” werden 250.000 exemplaren wereldwijd verkocht. Waylon’s derde album Heaven After Midnight, opgenomen in de Capitol Studio’s in Los Angeles, kwam in 2014 binnen op nummer 1. Afgelopen jaar was Waylon coach bij het succesvolle RTL4 programma: It Takes 2, wat na de eerste aflevering 1.7 miljoen kijkers scoorde en nam hij dit najaar plaats op de draaistoel van The Voice als vervangend jurylid van Anouk.
Geheel onverwacht werd op 18 november 2016 zijn vierde studio album gereleased: Seeds. Ook dit album bereikte de eerste plaats.
Het album is een verzameling van songs die hij speciaal schreef ter begeleiding van zijn muzikale lectures in RTL late Night en variëren van Jazz tot Disco.

www.artistavenue.com