Zondag 27 augustus

Ensemble Mescolare

Dorpskerk, 12.00 – 12.45 uur
Ensemble Mescolare bestaat uit de saxofonisten Stephanie Francke en Ilse Bies en de trombonisten Junior Huigen en Jesse van der Ham. Het kwartet is ontstaan nadat ze componist Jan-Peter de Graaff hadden gevraagd om een stuk voor hen te schrijven. Dit mondde uit in de compositie ‘All Rise’ voor sopraansaxofoon, altsaxofoon, tenortrombone, bastrombone en kamerorkest en beleefde de wereldpremière in juni 2015. Na dit project is het ensemble de unieke combinatie van saxofoons en trombones verder gaan ontwikkelen en speelden zij hun kamermuziekprogramma’s in o.a. De Doelen (Rotterdam), TivoliVredenburg (Utrecht), Theater de Stoep (Spijkenisse) en de Waalse Kerk (Breda).
Mescolare, Italiaans voor mengen, wil het publiek niet alleen kennis laten maken met het samensmelten van de sax en trombone maar ook met diverse muziekstijlen. Naast oude en klassieke muziek speelt het kwartet ook lichte en geïmproviseerde muziek en alles daartussen, componisten als Johann Sebastian Bach, Maurice Ravel, Philippe Geiss, maar ook van ensemble lid Stephanie Francke staan regelmatig op het programma.
Naast hun eigen programma is Ensemble Mescolare bezig om met Jan-Peter de Graaff nieuw repertoire te ontwikkelen, werken ze met componist Arthur Wagenaar aan zijn ‘Close Call’ project en ontwikkelen ze met het dj-duo Airtime een gezamenlijke show.

Programma:
Ravel – Kaddisch
De Falla – El Amor Brujo
Piazzolla – Café 1930
Francke – Two Moons
Geiss – Talk To Me

New Cool Collective

Markt, Hoofdpodium, 13.30 – 14.45 uur
New Cool Collective werd opgericht in 1993, aanvankelijk als het ‘live dans-vehikel’ van de toenmalige DJ Graham B, bekend van Nederlands eerste jazzdance. Inmiddels heeft de band ontelbaar vaak tournees gemaakt door Engeland, Duitsland, de Benelux, Afrika, Canada, Rusland en Japan. Hierbij deed NCC niet alleen de hipste jazzclubs en festivals aan, maar stond de band ook op de meest gerenommeerde rock- en popfestivals als het Deense Roskilde Festival, Sziget in Hongarije, Fuji Rock in Japan, Lowlands in Nederland en het Camden Mix Festival en het Aberdeen Alternative Festival in Engeland.
Jazzdance is voorbijgegaan als een van de vele muzikale rages van de afgelopen decennia. NCC heeft echter een blijvende, eigen stijl op de kaart gezet met de best denkbare instrumentale dansbare en energieke muziek denkbaar.
New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, pianist Willem Friede, bassist Leslie Lopez, trompettist David Rockefeller en gitarist Rory Ronde. Na het in 2014 uitgebrachte Electric Monkey Sessions, waarvoor de band zich liet inspireren door het Senegalese Orchestra Baobab, psychedelische Cumbia, Kaapstad, Italiaanse cinema en meerdere grote jazz helden, is in 2016 het meest recente album The Things You Love uitgekomen. Een plaat waarop NCC de klassieke mix van soul, jazz en pop samenbrengt met de vocale retro pop-jazz van Matt Bianco (Mark Reilly), onder meer bekend van de jaren 80 hits Whose Side Are You On en Don’t Blame It On That Girl.

www.newcoolcollective.com

Nielson

Markt, Hoofdpodium, 17.15 – 18.15 uur
Weinig artiesten hebben in korte tijd zoveel bereikt als Nielson.
Maar hoe begon dit succes? Al op jonge leeftijd kreeg de in Dordrecht geboren Nielson (Niels Littooij) een drumstel voor zijn verjaardag. Vanaf dat moment was hij gek van muziek. Het duurde dan ook niet lang voordat hij gitaar begon te spelen en ontdekte dat hij een geboren zangtalent was. Na  de middelbare school studeerde hij aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Na zijn studie begon Nielson een passie te ontwikkelen voor het schrijven van Nederlandse popliedjes. Niet veel later deed Nielson mee aan het bekende programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ waardoor zijn nummers een nationaal podium kregen. De rest is geschiedenis.
Zijn singles ‘Beauty & The Brains’ en ‘Hoe’, die allebei drie keer platina behaalden, en de platina samenwerking met Bløf op het nummer ‘Mannenharten’ waren allen erg succesvol. Vooral de debuutsingle ‘Beauty & The Brains’ zorgde voor instant success en dit resulteerde in optredens op alle grote festivals van Nederland zoals Paaspop, Vrienden van Amstel Live, Concert at Sea en Indian Summer Festival. Voor ‘Hoe’, samen met Miss Montreal, kreeg Nielson begin 2014 de 100% NL Award voor de hit van het jaar. Met nominaties op zak voor de 3FM, MTV Awards en de Edison award voor Beste Pop-Album bewijst hij een van de sterkste artiesten van Nederland te zijn.
Na zo’n succesverhaal hebben veel artiesten moeite om daar overheen te gaan, maar voor Nielson gaat dit niet op. In 2014 ontving hij voor zijn zomerhit ‘Sexy Als Ik Dans’ in december ook nog een platina award. De track scoorde internationaal ook hoge ogen met top 3 posities in Suriname, Curaçao en België. De plaat betekende zelfs de eerste officiële #1 hit in België. Deze internationale doorbraak betekent dat Nielson naast zijn succes in Nederland nog heel wat territoria voor zich heeft om te veroveren met zijn muziek.
www.artistavenue.com

Fiepfestival

Theaterplein, 13.00-17.00 uur
Pim & Pom – Het Feestelijke Fiepboek (door De Toren van Geluid)

Op 17 december 2016 was het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Het werk van de illustratrice is nog altijd springlevend. Haar tekeningen hebben al vele generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud. Dat verdient een groots en bijzonder feest.
Het is een bijzondere dag,
99 ballonnen en 1 taart.
Een heleboel kaarsjes,
speciaal voor haar bewaard…
Dit wordt een bijzonder theaterseizoen voor Pim en Pom! De illustratrice van de twee poezenvrienden, Fiep Westendorp, zou dit jaar namelijk 100 jaar zijn geworden. 
Dat willen Pim en Pom natuurlijk vieren! Speciaal voor dit jubileumjaar spelen zij dan ook een grote én een kleine feestelijke voorstelling over jarig zijn en héél oud worden! Vol met muziek en vrolijke liedjes. En de kinderen doen natuurlijk ook gezellig mee! Maar… hoe doe je dat eigenlijk, een knalfeest geven? De twee poezen hebben er hun pootjes vol aan. Als dat maar goed uitpakt…
www.100jaarfiepwestendorp.nl
https://www.youtube.com/watch?v=fcYa3NCouuI&feature=youtu.be

DJ AJ

Markt, Hoofdpodium, pauzemuziek.
DJ AJ “bouwjaar 1967 “is al vanaf zijn pubertijd actief in de Jazz en aanverwante zwarte muziek. Het enthousiast opnemen van zelf samengestelde cassettebandjes smaakte naar meer en dat leidde uiteindelijk tot ‘live’ plaatjesdraaier, zowel op feesten als dansavonden. Zijn muzikale voorliefdes liggen bij stevige soul, funk, disco, retro-pop, tijdloze jazz, en af en toe een knipoog naar dance.   Momenteel is hij regelmatig te horen in toonaangevende horecagelegenheden in Utrecht, alsmede muziekpodia als Lantaren/Venster, de Doelen, North Sea jazz Club en TivoliVredenburg

Ali B

Markt, Hoofdpodium, 15.30 – 16.30 uur
Ali Bouali (Zaanstad, 1981) is een rapper, theatermaker, motivational speaker en TV personality.
Het grote publiek leert hem kennen door de nummer 1 hit: Wat Zou Je Doen met Marco Borsato, opgenomen tijdens een van de zes uitverkochte Kuip-concerten in 2004.
In datzelfde jaar brengt hij zijn album Ali B vertelt het leven van de straat uit. Ook won hij dat jaar de Popprijs op Noorderslag en de Zilveren Harp.
Twee jaar later, in 2006, releast Ali B zijn tweede album genaamd Petje Af. Hier staan onder andere de singles Rampeneren, Je Weet Zelluf en Ghetto remix op.
In 2011 start Ali B met zijn eigen tv-programma Ali B Op Volle Toeren, waarin Ali B elke aflevering een bevriende rapper meeneemt naar een bekende Nederlandse artiest van vroeger. Na een eerste ontmoeting maken de rapper en de artiest een nieuw liedje van elkaars hit.
Het programma ontving na het eerste seizoen een eervolle vermelding bij de uitreiking van de Zilveren Nipowschijf. In 2012 ontvangt Ali B een nominatie voor de Gouden Televizierring en de Zilveren Televizier-Ster man voor zijn bijdrage aan Ali B Op Volle Toeren. Op dit moment zijn er vier seizoenen van dit tv-programma opgenomen en in 2016 zal het vijfde seizoen volgen.
Sinds 2013 is Ali B coach bij The Voice of Holland. Na zijn derde seizoen bij The Voice Of Holland, wordt hij ook gevraagd om coach te worden bij The Voice Kids.
In hetzelfde jaar dat de opnames voor The Voice Kids plaatsvinden (2015), voelt Ali B ook weer de drang om eigen nummers op te nemen en uit te brengen.

www.spec.nl