zondag 2018-06-05T07:59:26+00:00

ZONDAG – 2 september

Sprookjesconcert ‘De Kleine Zeemeermin’ – Theaterplein, 13.00-14.00 uur

Duik mee in het eeuwenoude verhaal met Sita als de kleine zeemeermin die verliefd wordt op de knappe mensenprins.

Diep, heel diep in de oceaan, tussen het prachtige koraalbos en de vriendelijke vissen woont de Kleine Zeemeermin. Met haar golvende rode haren, zeeblauwe ogen en schitterende stem is ze het oogappeltje van haar vader, de koning. Op een dag, bij een hevige storm, redt het mooie zeeprinsesje een knappe mensenprins van het zinkende schip. Op slag wordt ze verliefd en wil ze niets liever dan bij hem zijn. In haar magische bol heeft de gemene tovenares Fien alles gezien en gehoord. Samen met haar man Titus bedenkt ze een listig plannetje… Zal de Kleine Zeemeermin de prins ooit weer zien?   

https://www.vanhoorne.com/theater/de-kleine-zeemeermin-de-musical/

Amsterdam Wind Quintet – Dorpskerk, 12.15 – 13.00 uur

Het Amsterdam Wind Quintet is opgericht in 2006 en geeft sindsdien niet alleen kamermuziekconcerten door heel Nederland maar heeft ook een internationale reputatie weten op te bouwen. Hoogtepunten in de geschiedenis van het Amsterdam Wind Quintet waren concerten in het bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix, diverse optredens in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam en diverse live optredens voor o.a. het Radio 1 programma Vroege Vogels, Radio 4, Radio West en L1 Radio Limburg.
Het Amsterdam Wind Quintet verzorgde CD opnames voor het Duitse label Concustic en het Nederlandse label Aluid. In 2014 en 2017 toerde het ensemble door China waar het o.a. optrad in het National Centre for the Performing Arts in Beijing. In 2016 maakte het Amsterdam Wind Quintet in het kader van zijn10-jarig jubileum een concerttournee door Polen.

Programma:

Mozart: Ouverture Die Zauberflöte

Beethoven: variaties op La ci darem voor fluit, klarinet en fagot

Dvorak: Amerikaans Quartet

www.amsterdamwindquintet.nl

Cubop City Big Band Earth Wind & Fire Latino
Markt, Hoofdpodium, 14.00 – 15.00 uur

Jarenlang was Earth Wind & Fire, met hun muziek op het grensvlak van disco en soul, een ongeëvenaarde hitmachine. Wie kent niet hun nummers ‘September’, ‘Saturday Nite’, ‘Let’s Groove Tonight’ en ‘Fantasy’?

Lucas van Merwijk’s Cubop City Big Band bestaat inmiddels meer dan twee decennia. Naast programma’s gewijd aan Tito Rodriguez en Thelonious Monk, werd ‘Tierra, Viento y Fuego: The Latin Side of Earth, Wind & Fire’ uitgevoerd. De muziek werd voorzien van Latin-arrangementen door Marc Bischoff, Ilja Reijngoud en Oscar Hernandez. Waar de oorspronkelijke nummers nog weleens mechanisch en bedacht klonken, worden ze in Van Merwijk zijn handen soepele Latin-bewerkingen met aanstekelijke ritmes, knallend koper en dito vocals. De zang van Yma América en Alberto Calcedo geeft nog meer warmte aan de inventieve blazersarrangementen en de opzwepende percussie. De Cubop City Big Band roept een authentiek tropisch gevoel op dat onontkoombaar tot dansen en meezingen aanzet.

De band heeft inmiddels drie tournees naar Zuid-Amerika ondernomen en stond driemaal op het North Sea Jazz Festival.

http://www.lucasvanmerwijk.com

Gerben van Mourik

Maan, Hoofdpodium, 15.45 – 16.45 uur

Even de balans opmaken: (ruim) een jaar nadat Maan de Steenwinkel The Voice of Holland won, heeft ze haar plek in de Nederlandse muziekwereld overtuigend veroverd. Ze schreef meerdere successen op haar naam en zit alweer vol met spannende nieuwe plannen. Om te beginnen is daar een nieuwe single: Me.

Het bijzondere succesverhaal van Maan leest nog steeds als een goed boek. De toen 18-jarige uit Bergen had niet per se een muzikale achtergrond: haar vader en moeder spelen een beetje piano, zelf kreeg ze piano- en dwarsfluitles. Op school deed ze enthousiast mee als er gezongen werd en na het winnen van een plaatselijke talentenjacht met enkele vriendinnen en een pianist ontstond de band Fortuned waarmee Maan optrad op festivals in de buurt. Na het gymnasium besloot ze een tussenjaar te nemen en zich bezig te houden met muziek om te kijken waartoe dat zou leiden. Ze schreef zich in voor de blind auditions voor The Voice of Holland, koos voor Marco Borsato als coach en won.

In een klap was muziek niet langer een hobby, maar haar beroep. Nu is ze een bekende artiest, krijgt uitnodigingen voor premières en leeft van de muziek.

www.maanofficial.nl

VanVelzen – Markt, Hoofdpodium, 17.15 – 18.15 uur

OG3NE

Roel VanVelzen werd met zijn eerste single ‘Baby Get Higher’ bekend bij het grote publiek. Drie albums en maar liefst zestien singles verder staat hij aan de top van de Nederlandse popmuziek. Hij heeft twee keer een theatertour gedaan en won verscheidene awards waaronder een Gouden Harp.

Met zijn band verzorgt hij spetterende liveshows waarin interactie met het publiek veel naar voren komt. Mede hierdoor is VanVelzen niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziek scene. Roel staat bekend om zijn energieke en pakkende songs. Deze songs staan bekend om hun nieuwe geluid waarmee hij je haast naar een andere plek brengt.

Zijn positiviteit en inspiratie hoor je voor 100% terug in nummers als ‘Song for Furaha’ (uitgebracht rondom 3FM Serious Request 2014) en de single ‘Call It Luck’. In het album ‘Call It Luck’, dat in 2015 uitkwam, is onder andere samengewerkt met Alain Clark, de Congolese muzikans Innoss’B en het Keniaanse Koor de Hibby GB’s. Dit muzikale avontuur zit vol buitenlandse invloeden die je aan het denken zetten. Bereid je dus alvast voor op zonnige tijden, want live ga je deze frisse en positieve sound van VanVelzen volop beleven!

www.vanvelzenmusic.com

DJ AJ – Markt, Hoofdpodium

DJ AJ

DJ AJ “bouwjaar 1967 “is al vanaf zijn pubertijd actief in de Jazz en aanverwante zwarte muziek. Het enthousiast opnemen van zelf samengestelde cassettebandjes smaakte naar meer en dat leidde uiteindelijk tot ‘live’ plaatjesdraaier, zowel op feesten als dansavonden. Zijn muzikale voorliefdes liggen bij stevige soul, funk, disco, retro-pop, tijdloze jazz, en af en toe een knipoog naar dance.
Momenteel is hij regelmatig te horen in toonaangevende horecagelegenheden in Utrecht, alsmede muziekpodia als Lantaren/Venster, de Doelen en TivoliVredenburg.

NA AFLOOP VAN ELKE FESTIVALDAG
HEET DE HORECA IN SPIJKENISSE U WELKOM!