zaterdag 2019-08-31T10:24:27+01:00
SpijkenisseFestival 2019

Zaterdag 31 augustus

Zaterdagmiddag
Theaterplein en Centrum activiteiten door Winkelhart
Boekenberg Spijkenisse, 12.00-16.00 uur
Puls -14.00-17.00 uur
Zaterdagavond
De Grote Karaoke Show – 17.30-19.00 uur
DJ Ruviëne La Cruz – 19.00-20.30 uur
Jonna Fraser & Band  – 20.30-21.30 uur
Danny Vera –  22.30-23.30 uur
DJ Ruviëne La Cruz – 23.30-24.00 uur

NA AFLOOP VAN ELKE FESTIVALDAG
HEET DE HORECA IN SPIJKENISSE U WELKOM!

Boekenberg Spijkenisse

Spijkenisse Festival in de Boekenberg

Kom tijdens het Spijkenisse Festival naar de Boekenberg! Twee dagen lang zijn er in De Boekenberg leuke activiteiten voor kinderen en volwassenen.

Op zaterdag genieten kinderen van een zinderende show van Mad Science over energie en de krachten van statische elektriciteit! Je haren gaan ervan overeind staan! Loop daarna langs bij het funstation van Mad Science om zelf aan de slag te gaan als wetenschapper. Stroop je mouwen op voor de workshop van De Tekenmeisjes en maak een robot-versie van jezelf.  Verder is er de gehele dag een Open Dojo; leer wat je kunt doen bij Coderdojo! Ontdek ook de kok in jezelf en ga aan de slag in het Kinderkookcafé. Daarnaast worden de allerkleinsten niet vergeten en is er een Peuterbios-marathon waar de gehele dag korte films worden gedraaid.

Op de zondag is er een creatieve middag voor volwassen met workshops in het teken van macramé, handlettering & schilderen.

Boekenberg

www.bibliotheekdeboekenberg.nl

Spijkenisse Festival in de Boekenberg

Programma zaterdag 31 augustus 12.00-16.00 uur

12.00 – 16.00 uur Open Dojo
12.00 – 16.00 uur Peuterbios Marathon voor de allerkleinsten
12.00 – 13.00 uur Tekenmeisjes, de beste robot versie van jezelf!
13.00 – 13.40 uur Show Mad Science, Energie
14.00 – 15.00 uur Funstation Statische Elektriciteit
14.00 – 15.00 uur Kinderkookcafé
15.00 – 15.40 uur Show Mad Science, Energie

Kijk op www.bibliotheekdeboekenberg.nl voor meer informatie, tijden en locaties.
Kosten: het kinderkookcafé kost €2 p.p. / alle andere activiteiten zijn gratis voor leden en €2,50 voor niet-leden.

Puls

Hoofdpodium, 14.00-17.00 uur

Puls, het muziekplatform van Nissewaard en omgeving, biedt op zaterdagmiddag tijdens het SpijkenisseFestival een podium aan muzikaal talent.
Puls is het kloppend hart voor muzikaal talent uit de regio en organiseert workshops, jamsessies en podiummomenten. Bij Puls kun je jezelf ontwikkelen, elkaar ontmoeten en spelen voor publiek.

Dit laatste komt natuurlijk tot uiting tijdens SpijkenisseFestival! Op 17 juni organiseerde Puls een Talentenjacht ‘Show your Talent’. De winnaar werd gekozen door een jury bestaande uit Vato Gonzalez, Angelo King, David Taylor en een geheim jurylid met internationale bekendheid. De winnaar staat samen met Puls op het podium van Spijkenisse Festival.

Verder komt er een Puls Allstars band en zullen er meerdere lokale muzikanten optreden tijdens deze middag.

www.facebook.com/pulsmusicnl

Info@pulsmusic.nl

Puls

De Grote Karaoke Show

17.30-19.00 uur

De Grote Karaoke Show: kies je liedje, grijp de microfoon en maak jezelf onsterfelijk!

De Grote Karaoke Show geeft je de thrill van karaoke, maar maakt het next level door een volledige liveband achter je en een uitzinnig publiek voor je neus! Grijp je kans om voor even in de schoenen van je grote muzikale helden te stappen. De band staat achter je, de tekst voor je neus en het publiek ligt aan je voeten! Leuker dan De Beste Zangers, strakker dan de Soundmixshow en vetter dan The Voice Of Holland.

De Grote Karaoke Show

JONNA FRASER & BAND

Hoofdpodium, 20.30-21.30 uur

Deze 26-jarige, uit Zaandam afkomstige alleskunner maakte op zijn elfde kennis met rap en heeft de microfoon sindsdien nooit meer losgelaten. Bewapend met zijn soulvolle stemgeluid, het vuur van een leeuw, en een glimlach zo breed als de afstand tussen Zaandam- en Rotterdam Centraal bestormde de rapper in 2015 samen met hiphop-collectief ‘New Wave’ de Nederlandse hitlijsten. Het collectief —bestaand uit o.a. Jonna Fraser, Ronnie Flex, Lil Kleine, SFB, Lijpe en meer— dropte in april 2015 hun gelijknamige album dat op nummer één in de Album Top 100 binnenkwam, een reeks gouden- en platina platen in ontvangst nam, en (als klapper op de vuurpijl) een jaar later de felbegeerde Popprijs naar binnen wist te slepen.

Inmiddels is het 2019; Jonna Fraser zijn laatste albums Blessed II en Lion zijn al een poos uit en ook deze projecten hebben van nummer 1 posities in de Nederlandse Album Top 100 kunnen genieten. De tracks Paranoia en Architect (ft. Sevn Alias & Frenna) zijn respectievelijk met gouden- en platina awards bekroond, en ook de recente succesvolle samenwerkingen met Kraantje Pappie, Bizzey en Frenna worden met veel lof ontvangen.

www.jonnafraser.com

https://www.youtube.com

JONNA FRASER & BAND

DANNY VERA

Hoofdpodium, 22.30-23.30 uur

De Middelburgse singer-songwriter, meest bekend om zijn onderscheidende Americana sound, werd geboren in 1977 en schrijft al sinds zijn tienerjaren liedjes over het leven, de liefde en de dood. Gepositioneerd als een getatoeëerde, zachtaardige outsider heeft Vera de afgelopen jaren de harten van het Nederlandse publiek weten te veroveren.

De Americana-zanger begon ooit in de kroeg, groeide gestaag door naar de grote zalen en festivals en kreeg landelijke bekendheid door zijn optredens als huisband van Voetbal International op RTL7 (nu op Veronica). In het voorjaar van 2019 scoort Danny Vera zijn eerste nationale hit met zijn nummer ‘Roller Coaster’. De song werd benoemd als Topsong bij Radio 2, Alarm Schijf op Qmusic en Harde Schijf op radio538 en bereikte de toppositie op iTunes.

Reken bij een liveoptreden van Danny Vera op een avond vol Americana in de stijl van grote voorbeelden als Johnny Cash, Roy Orbison en Elvis Presley die live de pan uit rocken. Een onvergetelijke avond rock-’n-roll zoals het ooit bedoeld is.

www.dannyvera.com

https://www.youtube.com

DANNY VERA

DJ Ruviëne La Cruz

Hoofdpodium

‘Deze energievolle entertainer houdt van kleins af aan al van muziek. Al jog startte hij als DJ en maakte daarvan zijn hobby, zijn passie, zijn liefde en zijn eigen wereld. in de loop der jaren wou hij meer, dus begon hij zijn microfoon wat vaker te pakken en de sfeer nog leuker te maken en uit eindelijk werd dat echt zijn roeping. Niets is te gek voor hem, zo lang het publiek maar los gaat: hij is ‘de ideale schoonzoon’ van de feestjes!

DJ Ruviëne La Cruz