zondag 2019-07-24T11:24:17+01:00
SpijkenisseFestival 2019

ZONDAG 1 september

Zondagmiddag
Theaterplein en Centrum activiteiten door Winkelhart
Boekenberg Spijkenisse, 12.00-16.00 uur
Jazz orchestra of the concertgebouw & Fay Claassen 13.30 – 14.30 uur
Glennis Grace & Band 15.30 – 16.30 uur
Tim Akkerman ‘Tim Sings The Boss’ 17.30 – 18.45 uur

NA AFLOOP VAN ELKE FESTIVALDAG
HEET DE HORECA IN SPIJKENISSE U WELKOM!

Boekenberg Spijkenisse

Spijkenisse Festival in de Boekenberg

Kom tijdens het Spijkenisse Festival naar de Boekenberg! Twee dagen lang zijn er in De Boekenberg leuke activiteiten voor kinderen en volwassenen.

Op zaterdag genieten kinderen van een zinderende show van Mad Science over energie en de krachten van statische elektriciteit! Je haren gaan ervan overeind staan! Loop daarna langs bij het funstation van Mad Science om zelf aan de slag te gaan als wetenschapper. Stroop je mouwen op voor de workshop van De Tekenmeisjes en maak een robot-versie van jezelf.  Verder is er de gehele dag een Open Dojo; leer wat je kunt doen bij Coderdojo! Ontdek ook de kok in jezelf en ga aan de slag in het Kinderkookcafé. Daarnaast worden de allerkleinsten niet vergeten en is er een Peuterbios-marathon waar de gehele dag korte films worden gedraaid.

Op de zondag is er een creatieve middag voor volwassen met workshops in het teken van macramé, handlettering & schilderen.

Boekenberg

www.bibliotheekdeboekenberg.nl

Spijkenisse Festival in de Boekenberg

Programma zondag 1 september 12.00-16.00 uur

12.00 – 13.00 Macramé workshop, maak een hippe plantenhanger
13.00 – 14.00 Handlettering workshop
14.00 – 15.00 Macramé workshop, maak een hippe plantenhanger
15.00 – 16.00 Open Schilderles

Kijk op www.bibliotheekdeboekenberg.nl voor meer informatie, tijden en locaties.
Kosten: het kinderkookcafé kost €2 p.p. / alle andere activiteiten zijn gratis voor leden en €2,50 voor niet-leden.

JAZZ ORCHESTRA OF THE CONCERTGEBOUW & FAY CLAASSEN

Hoofdpodium, 13.30 – 14.30 uur

EEN MUZIKALE ODE AAN HET NEDERLANDSE LIED

Het 17-koppige Jazz Orchestra of the Concertgebouw is één van de beste en meest swingende bigbands van Europa: een ritmesectie van wereldklasse, fantastische blazers en dito solisten die tot de top van de Nederlandse jazz scene behoren. Het Jazz Orchestra treedt jaarlijks wereldwijd op met topartiesten van nationale en internationale faam. Het vormt de ruggengraat van de jazz-programmering van het Concertgebouw en werkt regelmatig samen met gastsolisten van wereldklasse, waaronder Chick Corea, Oleta Adams en Georgie Fame.

Nu treden ze op met Nederlands beste jazz-zangeres Fay Claassen: een baanbrekend concert met de fijnste songs uit de Nederlandse liedkunst, van onder anderen Herman van Veen, Doe Maar en Ramses Shaffy.

https://www.concertgebouw.nl

https://www.youtube.com

Glennis Grace & Band

Hoofdpodium, 15.30 – 16.30 uur

Grace groeide op in de Amsterdamse Jordaan. Haar moeder is Nederlandse en haar vader is afkomstig van Curaçao. Ze was als kind al veel met muziek bezig. Op zesjarige leeftijd beklom ze voor het eerst het podium. Drie jaar later kreeg ze de kans om haar stem te ontwikkelen in een klein studiootje dat haar opa speciaal voor haar op een zolderkamer gebouwd had. Naar eigen zeggen ontdekte Grace de kracht van het zingen toen ze van haar moeder de single One Moment in Time van Whitney Houston kreeg en vervolgens net zo goed wilde worden als haar Amerikaanse voorbeeld.

Eind maart 2011 raakte de carrière van Glennis Grace in een stroomversnelling dankzij haar deelname aan het derde seizoen van het tv-programma De beste zangers van Nederland. Tijdens de tweede uitzending in de reeks zong Grace een versie van het nummer Afscheid van Volumia!, waarmee ze won.

In mei 2018 bracht Grace na drie jaar tijd een nieuwe single uit, genaamd Walk On Water. Tijdens de radioshow bij Radio 538 waar ze het nummer voor het eerst live vertolkte, maakte ze tevens bekend dat ze als kandidaat mee ging doen aan het dertiende seizoen van het Amerikaanse programma America’s Got Talent. Tijdens de auditierondes, aflevering van 27 juni 2018, zong Grace het nummer Run to You van Whitney Houston. Te zien was dat Grace na de vertolking van het nummer een staande ovatie van het publiek en de vierkoppige jury kreeg en met 100% van de stemmen door was naar de volgende ronde. Ze haalde de kwart en halve finales, mocht meedoen aan de finale maar won uiteindelijk niet. Het publiek was echter razend enthousiast en haar naam was wereldwijd gevestigd!

www.glennisgrace.nl

https://www.youtube.com

Glennis Grace & Band

Tim Akkerman
‘TIM SINGS THE BOSS’

Hoofdpodium, 17.30 – 18.45 uur

Na succes met de singles ‘This Time It’s For Real’, de kersthit ‘Come On It’s Christmas Time’, een theatertour en reprise, keert Tim Akkerman terug met een ode aan zijn muzikale held Bruce Springsteen: ‘Tim Akkerman Sings The Boss’. Altijd al heeft Tim de songs van Springsteen live willen performen. Zijn hele leven al is hij fan van Springsteen, sterker nog: songs als ‘The River’ en ‘Badlands’ staan aan de basis van zijn muzikale ontwikkeling.

Samen met zijn band brengt hij een set die in het teken staat van The Boss. Het zal een concert worden waar alle monumentale maar ook de intiemere songs langskomen.

https://www.timakkerman.nl

https://www.youtube.com

Tim Akkerman

DJ Ruviëne La Cruz

Hoofdpodium

‘Deze energievolle entertainer houdt van kleins af aan al van muziek. Al jog startte hij als DJ en maakte daarvan zijn hobby, zijn passie, zijn liefde en zijn eigen wereld. in de loop der jaren wou hij meer, dus begon hij zijn microfoon wat vaker te pakken en de sfeer nog leuker te maken en uit eindelijk werd dat echt zijn roeping. Niets is te gek voor hem, zo lang het publiek maar los gaat: hij is ‘de ideale schoonzoon’ van de feestjes!

DJ Ruviëne La Cruz

NA AFLOOP VAN ELKE FESTIVALDAG
HEET DE HORECA IN SPIJKENISSE U WELKOM!